fredag 4 april 2008

Stefan Klein

Stefan Klein, som skrivit Tid, den bok som just nu håller på att behandlas här på Beteendevetenskap, är en tysk vetenskapsjournalist. Hans liv började 1965 i München. Innan han började skriva böcker, hankade han sig fram som frilansjournalist. Den tyska tidningen Der Spiegel började intressera sig och gav honom ett jobberbjudande han inte kunde motstå... det betalade ju hans räkningar i alla fall och trivdes han inte kunde han ju alltid gå tillbaka dit han var.

Men tillbaka behövde han inte gå. Klein ansåg att han här kunde bidra till att klara ut den kritiska roll som vetenskap och teknik i dag spelar i nutida kulturer:
- Jag kan påverka mycket mer än om jag stannat som frilansjournalist, förklarar han för tidningen The Australian.

Här träffade han också sin blivande fru, Alexandra. Hon arbetar i dag som frilansjournalist och tillsammans har de dottern Dora, 4 år.

Efter tre år som vetenskapsredaktör på Der Spiegel var det dags att gå vidare. Den nya arbetsplatsen var Geo Magazine och året var 1999. Han ville skriva igen. Och nu är han alltså författare till en rad vetenskapliga böcker. "Lyckoformeln" och "Tid" är de enda som är översatta till svenska än så länge, båda utgivna på förlaget Natur & Kultur.


Foto: Natur & Kultur

===
Den här bloggen finns numera på http://saralind.blogspot.com. Vi syns där! :-)

Inga kommentarer: